Juriu

Respectiv cei care se vor ocupa de notarea participanţilor pe baza grilelor de jurizare, atât în etapa preselecţiei online cât şi la finala live de la Bacău. Hai să facem cunoştinţă cu ei!

Bogdan Şerban (Radio Guerrilla)

Este una dintre cele mai cunoscute şi mai implicate voci de radio din România, aflându-se în spatele emisiunilor Guerrilla Logout şi GuerriLIVE Radio Session de la Radio Guerrilla.

„Adolescenții/puștimea sau liceenii sunt cei care pot genera și susține un val al schimbărilor, noi, ceilalţi suntem datori să-i încurajăm și să le oferim ghidaj – doar dacă ne-o cer. Tind să cred că în partea asta de lume, următoarea revoluție născută de tineri o să fie una cultural-spirituală.”

Robin Proca (voce, chitară – Robin and the Backstabbers)

În 2010 a înființat trupa Robin and the Backstabbers alături de care a lansat albumele Stalingrad și Arhanghel’sk, primele două părți din viitoarea trilogie „Bacovia Overdrive”. Cântă de asemenea și alături de Moon Museum.

 

Dan Byron (voce, chitară, flaut – byron)

dan byron

Solist, compozitor şi fondator al formaţiei byron, Dan a mai cântat în trupe ca Agathodaimon, Kumm şi Urma. Pasionat de compoziţie, a urmat cursuri la Conservatorul de la Bucureşti şi la cel de la Cluj, nerezonând însă cu rigiditatea programei academice.

„Vrem să stabilim un liant între generaţiile de muzicieni din România într-o manieră neconvenţională şi prietenească”, spune el despre Rock Your High School.

Doru Trăscău (voce, chitară – The Mono Jacks)

Pătrunzând pe scena alternativă românească alături de ab4, una din trupele etalon ale genului în România anilor 2000, Doru cântă acum alături de The Mono Jacks, trupă înființată în 2008. Alături de ei a lansat în 2010 albumul „Now In Stereo” urmat de două EP-uri. În această toamnă este programată apariția unui nou material de studio.

 

Dan Georgescu (chitară – byron, producător muzical)

Cântă alături de trupa byron din 2010, timp în care a trecut pe la trei instrumente diferite – bass, tobe iar în prezent chitară. A coordonat proiectul The Boxes – Ups and Downs în memoria chitaristului Costin Oprea iar în 2017 a lansat primul material solo sub numele almadeer – albumul „igra”. În paralel, este și un prolific producător muzical, lucrând cu multe nume ale scenei alternative și nu numai (Luna Amară, Domino, Lucia etc.)

Vladimir Proca (tobe – Robin and the Backstabbers)

Cântă alături de Robin and the Backstabbers de la înființarea trupei, lansând alături de aceștia două albume de studio: Stalingrad (2012) și Arhanghel’sk (2015). Este de asemenea membru în Moon Museum. În 2016 a participat pe o piesă a proiectului Chasing I ca vocalist principal.

 

Alin Vaida (Jazz In the Park Festival)

Alin Vaida este fondatorul festivalului Jazz in the Park din Cluj-Napoca și directorul executiv al Fapte, o companie specializată în implementarea de proiecte culturale la nivel național. Lucrează în domeniul booking-ului de artiști muzicali încă din 2009, ultimii 2 fiind foarte activi, cu peste 300 de concerte intermediate atât în proiectele proprii, cât și pentru proiecte externe.

În cadrul Jazz in the Park, există un concurs ajuns deja la a treia ediție, cu scopul descoperirii și promovării tinerilor artiști români, amatori genului.

În 2016, Jazz in the Park a fost numit „festivalul anului”, iar Alin a fost numit „managerul anului”, ambele la gala Premiilor în Jazz, organizate de fundația Muzza.

Lasă un comentariu